Startside

Ejerskab

Bestyrelsen

Vedtægter

Ordensregler

Referater

Oversigtskort

Ordensregler for Ejerlauget Krogengen.

Ejerlauget for Krogengen er stiftet af medlemmerne på generalforsamling d. 27. juni 2002.

Ejerlauget har den fælles interesse at opretholde et godt boligmiljø i bebyggelsen, med styrkelse af fællesskab og godt naboskab.

I dette hæfte har Ejerlaugets bestyrelse forsøgt at nedfælde nogle ordensregler, kutymer og praktiske oplysninger, som kan være med til at skabe tryghed og tilfredshed for beboerne.

Endvidere har ordensreglerne det formål at være rammen for bebyggelsens ensartede og eksklusive karakter bevares fremadrettet ved, at områdets og især rækkehusene og nr. 25`s oprindelige arkitektur bevares uden at der tilføres skæmmende ændringer.

Der kan ikke, og bør heller ikke, nedfældes regler og retningslinier for alting, men hvis alle ønsker, at det skal være et rart sted at bo, vil sund fornuft og skyldig hensyntagen til hinanden også være tilstrækkeligt.

For os alle i Ejerlauget for Krogengen er det vores fælles driftsomkostninger, som er bestemmende for det årlige kontingent til Ejerlauget.

HUSK derfor at behandle de fælles områder som om det var jeres egne.

Hæftet her behandler emnerne i alfabetisk rækkefølge, således at det skulle være let at finde frem til netop det, man i en given situation har behov for. Skulle svar ikke kunne findes heri, er bestyrelse altid klar til at behandle evt. spørgsmål og forslag.

Forslag eller ændringer til dette skrift modtages naturligvis også.

I håbet om godt naboskab.

Bestyrelsen for Ejerlauget for Krogengen.

Glostrup 21. april 2004

Opdateret med rettelser besluttet på den ordinære generalforsamling 21. marts 2013

Link til emner i ordensregulativet

Affald Have
Antenner Hegn
Beskæring Hække klipning
Bilkørsel Kabel TV
Boremaskiner mv. Markiser
Cedertræ Musik
Cykel og knallertkørsel Parkerring
Dyrehold Skadedyr
Flisegange Skiltning
Forssikringer Solenergianlæg
Fællesarealer Snerydning
Græsslåning Udvendig vedligeholdelse


Affald:

Alt affald skal sorteres i henhold til kommunens vejledning herom.

Husholdningsaffald bortskaffes af kommunens renholdningsselskab en gang om ugen.

Tilmelding til denne ordning sker ved henvendelse til Teknisk Forvaltning.

Affald henstillet ved siden af affaldsstativ fjernes ikke.

Aviser/reklamer/etc. og glas samt flasker skal henlægges i de opsatte aviscontainere på parkeringspladsen.

Der må ikke henstilles affald ved siden af fyldte containere.

Glas og flasker samt storskrald kan indleveres på kommunes genbrugsplads på Paul Bergsøes Vej 45.

Åbningstid mandag til søndag 10-18, tlf. 43 43 61 39.

Se i øvrigt kommunens folder om emnet.


Antenner:

Det er ikke tilladt at opsætte synlige antennemaster eller paraboler på de enkelte bygninger eller i terrænet omkring ejendommen.


Beskæring:

Alle hække skal beskæres således at de ikke overstiger en højde på 1,8 meter, og ikke genere adgangsveje til/fra bebyggelsen/. Hækkene skal beskæres minimum 1 gang årligt. Brandveje skal friholdes.


Bilkørsel:

Det er kun tilladt undtagelsesvis at køre ind mellem husrækkerne ved af og pålæsning af varer, personer etc. Parkering er kun tilladt på parkeringspladser anlagt til formålet

 

Boremaskiner mv.:

Brug af boremaskiner og andre støjende maskiner indendørs bør af hensyn til naboer, kun benyttes mellem kl. 9-20 på hverdage, og mellem kl. 10-18 på lør., søn og helligdage.


Cedertræ:

Er fra naturens side beskyttet mod råd og svamp. Derfor kaldes det vedligeholdelsesfrit.

Det vil dog antage et gråt og udtørret udseende med tiden, hvis det ikke efterbehandles. For at bibeholde den samlede udstyknings fremtoning, skal træfacader males minimum hver 3 år.

Flg. produkt skal bruges:

Pinotex Cedertræsolie i "Gylden Ceder, 611"

Det anbefales på rækkehusene at behandle træværket samtidig med sin nabo, dar ellers vil fremkomme farveforskel.


Cykel og knallertkørsel:

Cykelkørsel er tilladt på hele Krogengen. Knallertkørsel mellem husrækkerne er ikke tilladt.


Dyrehold:

Husdyrhold er tilladt. Der skal udvises hensyn til naboer, således at de ikke generes af disse. Ryd op efter husdyr, fjern evt. efterladenskaber og undgå at de laver skader på andres ejendom. Der må ikke holdes høns, geder, får og andre dyr som kræver udendørs installationer.


Flisegange:

Det påhviler den enkelte ejer at holde flisegange fra fællesareal til hoveddør fri for ukrudt, sne og is.


Forsikringer:

Ejerlauget tegner og vedligeholder nødvendige forsikringer vedr. fællesarealer. Ejerne er selv ansvarlige for at tegne nødvendige forsikringer på egen ejendom.


Fællesarealer:

Alle fællesarealer skal til stadighed have et velholdt og ryddeligt udseende.

Når beboerne benytter fællesarealerne, forudsættes det at man rengør efter sig, samt at personlige ejendele fjernes efter endt brug.

Antændelse af bål og brug af åben ild er ikke tilladt pga. brandfare.

De enkelte boligejere er berettiget til at plante og vedligeholde et mindre antal buske i fællesareal. Denne beplantning må aldrig få karakter af indhegning, idet fællesarealerne til stadighed skal fremstå som åbne og have karakter af fællesareal.

Fællesarealerne umiddelbart foran og ved siden af ejendommene vedligeholdes af de enkelte grundejere. Græsarealerne skal slås efter behov.

Øvrige fællesarealer vedligeholdes af Ejerlauget. Udgift hertil afholdes af Ejerlauget over fællesudgifterne.


Græsslåning:

Egne græsplæner skal slås mindst 1 gang om måneden i perioden 1/4-1/9. Ved brug af motoriseret plæneklipper skal flg. slåtider overholdes. 9-20 på hverdage samt 10-18 på lør, søn og helligdage.


Have:

Forhaver og haver skal fremstå som have og må ikke benyttes til oplag, parkering eller lignende. Havearealer skal fremstå net og ordentligt.


Hegn:

Levende hegn skal være grøn bøgehæk og må ikke overstige en højde på 1,8 meter. Se i øvrigt afsnit om "beskæring".

Der må ikke etableres permanent/fast stakit/hegn i bebyggelsen Krogengen. Jævnfør Lokalplan HL4 Hvissinge Vest.

Citat: "Indenfor storparcellerne skal grunde i A-områder såvel som B-områder, der støder op til Parkvejen og ned til Bystien, hegnes med levende hegn(hække) i højde af 1,6-1,8 m, som angivet på illustrationer side 10. Huller med adgang til haver må højst være 90 cm brede og der må højst være én pr. bolig. Ved parcelhuse skal den samme hegning anvendes mod naboskel og mod de nord-sydgående boligadgangsveje." fortsættes……

"Hegning ved den tæt-lave bebyggelse mod grønninger og parkeringsarealer skal udføres som levende hegn i overensstemmelse med naboarealernes landskabelige eller trafikale karakter. Hegn der udføres imod torve og stræder skal udføres i samme materialer som bebyggelsen." Citat slut.


Hække klipning:

Se afsnit om "beskæring". Ved brug af motoriseret hæk klipper skal flg. tider overholdes. 9-20 på hverdage, og 10-18 på lør, søn og helligdage.


Kabel TV:

Samtlige ejere er pligtige at tilslutte sig det fælles kabeltv anlæg.

Det fælles kabeltv anlæg er tilsluttet Yousee Kabel TV.


Ejerne er selv ansvarlige for valg af programpakke, dette gøres direkte hos http://yousee.dk/

Ejerne er selv ansvarlige for betaling af programpakker til Yousee Kabel TV, samt licens til DR.

Ejerne er selv ansvarlige for at der benyttes kabler og stik, som ikke kan beskadige anlægget eller forringe modtagelsen for de øvrige beboere.

Eventuelle fejl meddeles til http://yousee.dk/privat/kundeservice/


Markiser:

Eventuelle markiser på terrasser skal stedse fremstå vel vedligeholdte og i såkaldte "sandfarver".

Markiser må ikke virker skæmmende på helhedsindtrykket af bebyggelsen.


Musik:

Støjende adfærd bør ikke finde sted efter kl. 23, medmindre at omkringboende beboere er orienteret, eller samtykke fra disse er indhentet.


Parkering:

Parkering må kun foretages på de indrettede P-pladser. Parkering af campingvogne, hestevogne/trailere, anhængere og lastvogne udover normal af og pålæsning i området er ikke tilladt. Se i øvrigt afsnittet om "bilkørsel".


Skadedyr:

Hvis der gentagne gange observeres skadedyr i området, bedes bestyrelsen kontaktet.


Skiltning:

Skilte og reklamer må kun anbringes på ejendommens vægge og i vinduer efter skriftlig tilladelse fra bestyrelsen for Ejerlauget. Dør/navneskilte er undtaget herfra.


Snerydning:

Det påhviler den enkelte ejer at friholde adgangsveje fra torv til post og affaldsstativ for sne og is. Udgifter til dette afholdes af ejeren.

Selve Krogengen samt torvearealet beliggende mellem husblokkene bliver friholdt for sne og is af et selskab hyret af Ejerlauget. Denne udgift afholdes over fællesudgifterne.

Der må ikke anvendes salt til fjernelse af is og sne, men udelukkende gruses. Dette da såvel bøgehæk, samt cedertræ tager skade af dette.

Solenergianlæg:

Solenergianlæg kan opsættes efter dispensation fra bestemmelserne i lokalplan HL4 og efter Glostrup Kommunes retningslinjer for opsætning af solenergianlæg. Retningslinjerne er omdelt i forbindelse med indkaldelsen til generalforsamlingen den 28. marts 2013.

I Ejerlauget Krogengen har vi herudover vedtaget, at solenergianlæg, herunder monteringsbeslag mv., skal holdes helt i sorte farver, som ikke må indeholde blåligt skær og med en overflade, der er så mat om muligt.

Ved planer om investering i et solenergianlæg, skal en tegning visende solenergianlæggets placering på tagfladen indsendes til Glostrup Kommune hvorefter kommunen vil foretage naboorientering.

Udvendig vedligeholdelse:

Den udvendige vedligeholdelse af huset påhviler ejeren. Træværket (stern- og udhængsbrædder samt vinduer og døre) skal vedligeholdes, og også murværk, tagrender, døre, etc. etc. Vedr. cedertræet se venligst særskilt afsnit herom. Øvrigt træværk bør males ca. hver 3-5 år. Nuværende farve (farvekode: hvid RAL 9010) skal bibeholdes.

Hver rækkehussektion bør tilstræbe at udvendig malerbehandling foretages samtidig.

Murene skulle i princippet være vedligeholdelsesfri. Tagrender bør renses ca. hvert 5 år, dørhængsler smøres, dørlåse smøres. Pas godt på huset, så holder det i mange år.